Tacoröra

Du behöver: 1 paket tubs krustader (16 st)
Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
400 g köttfärs (eller vegofärs)
1/2 påse taco kryddmix
1 tsk sambal oelek
1/2 dl mild tacosås
1-2 dl lagrad riven ost
PICKLAD RÖDLÖK:
1 rödlök
3 msk ättiksprit 12 %
1/2 dl strösocker
1 dl vatten
Tips: Börja alltid med att plocka fram alla ingredienser och verktyg du behöver.
STEG 1
Picklad rödlök: Skala och skiva löken i tunna skivor. Koka upp vatten, ättiksprit och socker. Dra av från värmen och lägg ner löken. Vänd om då och då. Låt ligga i ca 30 min.
STEG 2
Sätt ugnen på 225°
STEG 3
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs detta i rapsolja utan att det får färg. Tillsätt färsen och fräs den torr och smulig blanda ner sambal oelek, tacosås, kryddmix och blanda till en tacoröra.
STEG 4
Fördela röran i krustaderna och lägg på riven ost. Gratinera i ugnen i ca 10-15 min.
STEG 5
Fördela den picklade rödlöken på de gratinerade krustaderna och servera.
Smaklig måltid!