Shiitake

Du behöver: 2 paket stora krustader eller 1 paket minikrustader

Ingredienser:

750g Shiitakesvamp
100g Körvel eller Persilja
200g Färskost
2dl Vatten
2dl Socker
1dl Vinegar
Salt
Svartpeppar
En liten kastrull
En liten stekpanna

Tips: Börja alltid med att plocka fram alla ingredienser och verktyg du behöver.


Med hjälp av en mixerstav, mixa 1dl Ättika, 2dl Socker och 2dl Vatten tills den är genomskinlig och allt socker har smält.

Stek svampen, när svampen är stekt plocka ut 2 svampar per krustad och lägg ner dem i lagen du precis mixade, låt resten ligga kvar i pannan och lägg i färskosten. När färskosten har smält så smakar du av med salt och svartpeppar.

Dosera svampstuvningen jämt över dina krustader, garnera med den picklade svampen och hackad persilja/körvel.

Smaklig måltid!