Pumpapaj

Du behöver: 2 paket stora krustader eller 1 paket minikrustader

Ingredienser:

125g Pumpa butternut eller muscat
1st ägg
1 dl strösocker
0,5 msk malen kanel
0,5 msk malen ingefära
0,5 krm salt
1 msk vetemjöl
Rapsolja
En bunke
En stavmixer
En visp 

Tips: Börja alltid med att plocka fram alla ingredienser och verktyg du behöver.


Skala och skär pumpan i små bitar och baka dom i ugnen tillsammans med en skvätt rapsolja (varmluft 160 grader) tills att den är mjuk. Ta gärna vara på pumpafröna och rosta av dom tillsammans med pajen (vid Steg 3).

Knäck ägget i en bunke, tillsätt socker, salt, kryddor och vetemjöl. Mixa ihop till en jämn smet därefter tillsätt den mjuka pumpan och mixa igen tills att du har en jämn smet igen.

Fyll upp krustaderna ¾ delar med pumpa smeten och baka av den i ugnen (varmluft 160 grader) i 15 minuter eller tills att smeten har stelnat. Ta ut och låt svalna!

Servera gärna med vispad grädde och hackade rostade pumpafrön.

Smaklig måltid!