
Shiitake
Du behöver:
2 paket stora krustader eller 1 paket minikrustader.
750g Shiitakesvamp
100g Körvel eller Persilja
200g Färskost
2dl Vatten
2dl Socker
1dl Vinegar
Salt
Svartpeppar
En liten kastrull
En liten stekpanna
Steg 1
Med hjälp av en mixerstav, mixa 1dl Ättika, 2dl Socker och 2dl Vatten tills den är genomskinlig och allt socker har smält.
Steg 2
Stek svampen, när svampen är stekt plocka ut 2 svampar per krustad och lägg ner dem i lagen du precis mixade, låt resten ligga kvar i pannan och lägg i färskosten. När färskosten har smält så smakar du av med salt och svartpeppar.
Steg 3
Dosera svampstuvningen jämt över dina krustader, garnera med den picklade svampen och hackad persilja/körvel.
Smaklig måltid!