Pumpapaj

Pumpapaj

Du behöver:

2 paket stora krustader eller 1 paket minikrustader

125g Pumpa butternut eller muscat
1st ägg
1 dl strösocker
0,5 msk malen kanel
0,5 msk malen ingefära
0,5 krm salt
1 msk vetemjöl
Rapsolja
En bunke
En stavmixer
En visp 

 

 Tips: Börja alltid med att plocka fram alla ingredienser och verktyg du behöver!

Steg 1

Skala och skär pumpan i små bitar och baka dom i ugnen tillsammans med en skvätt rapsolja (varmluft 160 grader) tills att den är mjuk. Ta gärna vara på pumpafröna och rosta av dom tillsammans med pajen (vid Steg 3).

Steg 2

Knäck ägget i en bunke, tillsätt socker, salt, kryddor och vetemjöl. Mixa ihop till en jämn smet därefter tillsätt den mjuka pumpan och mixa igen tills att du har en jämn smet igen.

Steg 3

Fyll upp krustaderna ¾ delar med pumpa smeten och baka av den i ugnen (varmluft 160 grader) i 15 minuter eller tills att smeten har stelnat. Ta ut och låt svalna!

Servera gärna med vispad grädde och hackade rostade pumpafrön.
Smaklig måltid!